4 Aralık 2014 Perşembe

İki Müthiş Lezzet

Dünyanın pek çok ülkesinde dondurma değişik tekniklerle yapılmaktadır. Ülkemizde ise en geleneksel dondurma biçimi “Maraş” dondurmasıdır. Salep ile hazırlanan bu dondurma tüm Türkiye'de sevilerek tüketilmektedir. İtalyan tarzı dondurma ise günlük taze süt, krema ve taze meyvelerle çeşitlendirilen bir dondurma türü. Son zamanlarda ülkemizde de popülerlik kazanmaya başladı. 
İtalyanlar ingilizcede ice-cream olarak çevrilen, dondurma kelimesini kendi dondurmalarında kullanmıyorlar ve kesinlikle ayırıp ona gelato diyorlar. Çünkü bakkalda satılan paketli ürünlere de, katkısız daha zengin malzemeler ile hazırlanan ithal dondurmalara da, ülkemizde bizim tekniklerimiz ile yapılan dondurmalara da dondurma deniliyor. İtalyan tarzı dondurma ise süt, krema, şeker, yumurta, meyveler gibi taze ve doğal malzemelerin karışımıdır. Diğer dondurmalardan ayrılan en büyük özelliği taze dondurma olmasıdır.  Haberin devamı için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder