
Lezzetteki farkın sırrı: Via Gelato.
Dünyaca ünlü İtalyan dondurmasını Türkiye’ye ilk kez tattıran Via Gelato’nun on iki yıllık lezzet serüvenini, markanın yaratıcısı Mukbil Yalçın ile konuştuk. Tam on iki yıldır dünyaca ünlü İtalyan dondurmasını, lezzetinden sunumuna, kullanılan malzemenin kalitesinden oranlarına kadar aynı konseptle Türkiye ile buluşturan Via Gelato’nun sırrını, Mukbil Yalçın’dan sizler için öğrendik: kalite, titizlik ve % 100 doğal malzeme.
Eski bir gazeteci, sonrasında da borsa yatırım şirketlerinde yöneticilik gibi farklı sektörlerde çalışan Mukbil Yalçın bu işe başlamadan önce, üç yıl boyunca İtalya ve Fransa’da dondurma üzerine eğitim alıp, seçtiği firmalarda çalışarak araştırmalar yapmış.
Kendisiyle bir söyleşi yaptığımız Yalçın, İstanbul’daki ana otellerin hemen hemen hepsi ve birçok delux restaurant aracılığıyla, İtalyan dondurması tutkunlarını buluşturan Via Gelato’nun lezzet sırlarını anlattı. Röportaj için...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder