Mesleğine aşık olan Altan Akkoç, 9 yaşından beri dondurmacılıkla uğraşıyor. 5 kuşaktır dondurma yapan ailenin üyesi Altan Bey, dondurmayı, dondurmacılığı ve de Paşa Dondurma'yı anlattı.
Kendinizden bahseder misiniz?
Ben Altan Akkoç. 5 kuşaktır devam eden dede mesleğini yapıyorum. 5. kuşağım ve işimi büyük bir aşkla yapıyorum. Bulunduğum yerde çok kısa sürede nam yapmışımdır. Müşterilerimin övgülerine her zaman layık olmaya çalışmışımdır. Kaliteden hiçbir zaman ödün vermemişimdir. Doğal, herkesin İtalyan usulü diye bildiği, ama ben tam tersini söylüyorum, Rumeli Türkleri usulüne göre dondurma yapmaktayım.
Paşa Dondurma’yı anlatır mısınız?
Paşa Dondurma 2007 yılında Çorlu’da kuruldu. O zamandan beri Çorlu’da isim yapmaya ve hizmet vermeye devam ediyoruz. Paşa Dondurma olarak çok hızlı bir şekilde markalaştık. Olduğumuz yerde bir markayız, dondurma markasıyız. O yüzden bize olumlu geri dönüş yapan müşterilerimize, bizi yücelten müşterilerimize çok teşekkür ediyoruz. 5 kuşaktır dondurmacılık yapıyoruz, dolayısıyla 5 kuşağın vermiş olduğu doğal bir tecrübemiz var. Şu anda piyasada kullanılan birçok malzeme bizim mesleğimizi o kadar kolaylaştırıyor ki. Ama biz o malzemeler daha yokken, dedelerimizden ve babalarımızdan birçok şey öğrendik. O yüzden o malzemeleri kullanmıyoruz ve dedelerimizin tariflerini uygulayabildiğimiz için biz çok doğalız diyoruz. Bunun da bize dönüşünü çok şükür görüyoruz. Her geçen gün müşterilerimizden gelen olumlu tepkiler ve övgüler artmakta. Ben Çorlu’da olmama rağmen...
Haberin devamı için: http://gelatomagazin.com/?h386/Dededen-TorunaPasa-Dondurma!.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder